Japanskt i skärgården

Inför midsommar– och Tjustturen grävde jag bland kokböckerna för middagsideér, och hittade en trevlig bok från Allt om Mat som heter ”Köp hem fem”. Koncept alltså – det räcker att shoppa 5 ingredienser. Kryddor, olja, vinäger etc förutsättes man ha hemma. Jag hittade en japansk-inspirerad rätt som verkade  lättlagad och faktiskt blev supergod.  Till två portioner:

  1. Två skivor entrecote
  2. 150 g champinjoner
  3. Ett par msk sesamfrö
  4. En påse blandad sallad
  5. Nudlar eller ris
Dessutom behövs salt, peppar, olja, soja och teriyakisås.
  
Rosta sesamfröna, stek den skivade svampen. Blanda salladen med olivolja och lägg upp på tallrikarna. Blanda ihop dressingen av 2 msk olja och o,5 dl teriyakisås. Stek entrecoten och låt den vila. Stek skivade champinjoner. Strimla köttet och blanda med sallad och svamp.  Häll över dressing och sesamfrön. Servera med nudlar eller ris. Klart! 🙂

Köp hem fem.

Go kväll efter en go middag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s