Gott från Guayana

El Dorado 21 years

Jag var under några år ganska flitig med att hålla chokladprovningar. Givetvis trillar man då in på goda drycker och då gärna mörk rom. En av de absoluta favvisarna är El Dorado 21 years från Franska Guayana. Den är – som all Demerara-rom – uteslutande gjord på melass. Slutprodukten är en blandning av sprit  från enkelpanna och från kolonnpanna. I en sådan blandning är komponenterna minst 21 år, några delar betydligt äldre. Demerara Distillers har världens enda kolonnpanna byggd delvis i trä! Kan ni känna doften?

När Pernod-Ricard köpte Systembolaget försvann El Dorado från sortimentet, men tack och lova har den kommit tillbaka.  El Dorado Special Reserve 21 Years (nr 86741) finns nu på systemets beställningssortiment. Den kostar 890 kr och ger en smakupplevelse som är värd varenda krona! Det finns både en 12- och en 15-åring till lägre pris.

Njut av den efter maten, gärna med en bit god mörk choklad till.

Snygg flaska, eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s