Levain no 1

Jag håller ju på med det hyfsat ambitiösa projektet att jobba mig igenom Jan Hedhs bok ”Bröd”. En hel del av hans ljusa bröd är bakade med Levain som grund. Det är ett franskt sätt att göra surdeg där man först fixar vildjäst på t ex russin som får jäsa. Torkade aprikoser eller fikon lär också funka.

Nu har jag gjort en första blandning på socker, russin och vatten som ska stå några dagar. Med lite tur ska det sedan bli surdeg av detta. Jan rekommenderar att den under jäsningen förvaras i 26-30 grader. Hmm… var hittar jag det i lägenheten???

Så här spännande ser det ut den 18 nov. Återkommer med fler bilder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s