Absolut retro – tre rätters middag i mitt Staika

En absolut retro middag serverad i mitt Staika efter en vandring på Skåneleden en annandag jul

En gråkulen men frisk annandag jul vandrade jag och min bror på Skåneleden mellan Båstad och Dagshög strax söder om Torekov. Jag hade lovat att bjuda på en överraskningsmiddag när vi kom fram på kvällen. Vi placerade min bil vid det gamla stenbrottet vid Dagshög och körde så upp till Båstad med den andra bilen. I min bil låg tält, sovsäckar och kvällens middagsingredienser och väntade. När vi kom fram till Dagshög hade det hunnit bli mörkt. Upp med tälten, fram med en whisky och börja fixa 80-talsmiddagen – kvällens tema var alltså retro.

Gör så här:

Till förrätten blir det räkfylld avocado. Dela avocadon. Blanda räkor med lite majonäs och cremé friache, smaksätt med citron, salt och peppar. Lägg röran i hålan där avocadokärnan legat. Dekorera med fler räkor och några dillkvistar. Klart!

Huvudrätten består av hjortfärsbiffar med grönpepparsås. Krydda färsen med salt och peppar och rör ner en äggula. Stek i smör. Vispa ur med lite grädde, häll i några matskedar lätt krossade grönpepparkorn och krydda med vilt- eller svampfond. Smaka av. Servera med kokt potatis.

Till dessert finns ju inget mer retro än konserverade päron med After Eight, eller hur? Värm upp några päronhalvor, lägg över bitar med After Eight, låt smälta och servera!

Ljuva 80-tal! 🙂

Med tanke på ingredienserna är ju detta en middag som passar bäst på höst eller vinterturen.

aftereight

Kartläsning – vilse? Ständigt! 🙂

IMG_1798

IMG_1817

IMG_1839

IMG_1855

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s