Choco-coco på Grönlands-reunion i MrHult

Det här receptet kommer ursprungligen från den trevliga boken ”På en låga” av Karin Sundqvist – köp den här!

I somras träffade jag Bosse, Torbjörn och Per från Stockholm på en reuinion-tur i Misterhults skärgård. Vi paddlade alla på Grönland sommaren 2008 – en härlig tur. Kul att ses igen. Vädret var nästan onödigt bra – blir lätt så i början på augusti. 🙂 Jag tog ansvaret för desserterna – viktigt jobb ju! Jag hade förberett lite hemma och en av de enkla rätterna jag hade med mig är just Choco-Coco. Succén var given. Så här går det till:

Gör chokladfromage på kokosmjök i stället för vanlig mjölk. Använd pulver från Ekströms – keep it simple! Smaksätt med en god rom (cognac funkar också) och ställ svalt. Hmmm – var hittar man en sån plats en augustikväll? :-). Strö över bitar av Bounty när fromagen stelnat. Servera med nylagat kaffe. Njut! Enklare än så här blir det knappt!

Åland 2009 225

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s