Road trip med paddelinslag

På en semestervecka i tidiga juni hinner man mycket kul – tro mej! 🙂

Först upp till trakten av Särna i Härjedalen och stort bröllop mitt inne i de vackra skogarna. Pernilla och Andreas skulle gifta sig och vi var bjudna tillsammans med dryga 60 personer till. Klädsel gummistövlar. Vigsel på en vacker äng nära familjens stuga. Det blev precis så fint, vackert, känslosamt och kul som ett bröllop ska vara.

IMG_0006

Paus vid Fryken

bild

Prästen håller tal till brudparet iklädd sina egentillverkade hjärtformade kärleksglasögon.

IMG_7072

Glada, gulliga och nygifta!

Efter bröllopsbalunsen fortsatte vi till en veckas paddling – var det tänkt i alla fall… Det var bra väder i Stockholms norra skärgård och jag var sugen på att äntligen få se öar som Rödlöga och Svartlöga och kanske tom Svenska Högarna  – lite magiska namn med ett alldeles särskilt skimmer på önskelistan. Alltså körde vi dit. Bästa prognosen styr. Nu blev det inte riktigt som vi tänkt oss. En prognos mot slutet av veckan på 15 till 22 gjorde att vi drog oss till baka tidigare än planerat. Vi fick i alla fall se fina Svartlöga, spana in stängda affären på Rödlöga och passera Norrpada på väg tillbaka till Bromskär på Blidö där vi lagt i kajakerna och parkerat bilen.

IMG_1146

Efter några timmars paddling i värme och sol brakade det löst. Kändes skönt att ha fått upp tältet. Tuffaste åskvädret nånsin!

IMG_1150

Efter regn kommer solsken. Klassikern torsk i folie med limesås medan handdukar och annat torkade på klipporna.

IMG_1149

Svanarna vågade sig ut efter åska och regn.

IMG_1166

Vi hoppade iland på ett folktomt Svartlöga och kikade på de fina gamla fiskebodarna.

P1020687

Helene utanför Svartlöga.

IMG_1170

 Bra utsikt från Hästskär.

IMG_0011

En del (dvs Helene) är uppe tidigt och tar fina morgonbilder medan andra ligger i tältet och sover gott!  ZZzzzz… 🙂

IMG_7133

Myrinvasion på prästkragarna.

P1020694

Fika på Rödlöga. Lika folktomt här som på Svartlöga. Var håller alla hus?

P1020697

Attans också!

P1020703 - Kopia

Grabbarna med skärgårns glassigaste jobb! 🙂 

IMG_0050

Övernattning på en av Ötterörarna.

IMG_0062

Farbror Melkers gamla kåk på Norröra. ”Denna dagen – ett liv…!”  Visste ni att Astrid hittade citatet på en tavla i Ellen Keys farstu?

OK – norra skärgården är vacker på så många sätt, men väldigt tråkig om man gillar att snirkla och navigera. Avstånden mellan öarna i norra är ofta 3-5 km öppet vatten – sisådär kul tyckte både Helene och jag. Stockholm södra klar vinnare på alla sätt. Vi har ju gjort två veckopaddlingar där 2012 och 2013.

Alltså – åter tillbaka på fastlandet tidigare än beräknat. Vi har länge snackat om att kika på Moderna Museet och Fotografiska och så fick det bli. Upp med tältet på en liten camping i Vaxholm och sedan träna GPS-körning i Stockholm. Tjohoo! 🙂

IMG_0015 - Kopia

 En samling gamla och nya flytetyg i Vaxholm. 

IMG_1189

Tre bra utställningar på Fotografiska. Lisa Ross bilder från heliga platser i Kina och Salgados Genesis berörde mest.

IMG_0029

En riktigt fin Nils Dardel-utställning på Moderna Museet. 

Grönlands-Bosse hörde av sig under veckan  och frågade om vi ville hänga på hans picknick-gäng på lördagen. Jo tack  – lät ju valdigt trevligt och passade ypperligt när vi nu var i land tidigare än tänkt. Efter picknicken var det gemensamt avtågande till Parkteaterns föreställning av Cyrano de Begerac. Riktigt kul och bra.

IMG_0037

Underbara Parkteatern körde sin version av Cyrano.

Naturligtis tryckte vi in lite shopping av roliga och nyttiga prylar vi tror vi behöver eller inte visste att vi behövde – ja ni vet. Här har vi samlat shoppingskörden från road trippen.

Jättekul semestervecka med bröllop, paddling, musei-besök, födelsadagsfirande och teater. Alltså – ibland blir det bättre än man tänkt sig.

Paddlingsturen i Stockholm gick från Bromsvik på Blidö. Bra ställe att lämna bilen och fin strand för iläggning strax intill hamnen. Rekommenderas. En sista chans att proviantera fanns dessutom i den lilla ICA-affären på Blidö. Övernattningar på Skäret söder om Svartlöga, en liten pytteö väster om Hästskär och sista natten på Ötteröarna. Som synes krympte turen rätt ordentligt. Bra så länge den varade – trots SMHI’s hyss!

IMG_7123

That’s all folks!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s