Semesterpaddling i Blekinges östra skärgård

Efter Valborghelgens kämpande med trilskande brännare och västlig kuling så kändes det helt rätt med lite lugnare paddling. Sagt och gjort – vi drog till Blekinges östligaste skärgård för en relaxad 4-dagarstur.

Torsdag kväll övernattning på Öppenskär, fredag, lördag, söndag basläger på Flakskär. Hällen på öns nordöstra hörn är stor som en fotbollsplan med fantastisk utsikt ända bort till Utklippan. Perfekt för en slapp helg i lågt tempo.

Gunnel, Ola, Kenneth och Kerstin var med på turen och ingen av oss var särskilt sugna på några stordåd i kajaken. Om det skedde några stordåd den här helgen så var det vid stormkökets grytor. Det toppades definitivt av rabarberpajen som Kenneth och Kerstin bakade på sin retro friluftsugn och inte minst deras stekta ankbröst på lördagskvällen. Första gången jag sett någon plocka fram en stektermometer ur kajakpackningen. Respekt! 🙂 Själva slösade vi gas på en smaskig Biff Rydberg.

Det kommer säkert mer bilder från Kenneth och Ola.

3Kvällspaddling.

5Befästningar på Öppenskär.

1Flaskposten vi hittade i en stenmur vid stranden. Postad på Långören juli 2008.

4Tärnor av nån sort.

10Goa Gunnel.

8När det finns färska nässlor och vild gräslök så gör man sig en liten nässelsoppa.

7Coola Ola.

9Skrämd svan.

11Glad Kenneth.

12Olas såg.

2Helene premiärdoppar sig.

15Kenneth steker ankbröst.

13Mätta och filosoferande.

14Helene hällhänger.

6That’s all folks! 🙂

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s