Flytande vört

Årets vörtbröd räddat

Den svarta geggan i burken är flytande vört som jag ska ha till årets bak av vörtbröd. Ödmjukt ihoptiggd  hos snälla och hjälpsamma Schillers Café och Konditori (OBS -se nedan!) för svindlande 20 kr. Flytande vört är nämligen inget man hittar på Maxi – inte än i alla fall. Det är bara att gå ut och tigga hos bagerierna. Jag frågade om jag fick sprida var jag lyckats få tag på vörten och naturligtvis fick jag det. Jyssta Schillers! 🙂

Bor du inte i Helsingborg med närhet hittar du vörten här.

Dec 2014 – Senaste nytt för helsingborgare:

Schillers har slutat baka eget bröd och därmed har de ingen flytande vört att sälja. Däremot finns den att köpa på Fahlmans Conditori i centrala Helsingborg. Som sagt – årets vörtbröd räddat – igen!

Vörtbröd ska det bli och givetvis på surdeg. Russin då? Hmmm…

3 kommentarer

 • Spännande. Har du gjort på reducerad svagdricka i stället för flytande vört? Vi är lite intresserade över skillnaden i så fall.
  Vi hade hoppat russinen 😉

  Gilla

 • Tjena bagarna! Nää..ingen reducerad svagdricka. Har kört vörtbrödsreceptet med flytande vört från Martin Johanssons bok. Vörten räcker ju länge. I hans recept behövs bara 100g till 4 bröd och de blir grymt goda! Har testat Jan Hedhs också men detta blir bättre. Russinen är helkörda för min del! Håll takten och god jul! 😉

  Gilla

 • Vi har provat at göra Hedhs vörtbröd två gånger nu. Senaste blev de väldigt vackra och fluffiga, men de blir torra väldigt sanbbt. Nästa år får vi nog ge oss på Martins recept. Vi önskar dig en god jul (utan russin) 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s