Kortbyxeväder i oktober

En fantastisk hösthelg i Listerby skärgård

Det var ordentligt mörkt när vi klev i våra kajaker i fredags kväll vid Kuggeboda Hamn och tog sikte på Ljungskär. Upp med tältet, en god kvällsmat och sedan krypa ner i gosiga sovsäckar. På lördagen dök Ragnar och Magnus upp i strålande solsken. En kanondag i kajakerna som avslutades med brasa på kvällen – förste eldare Ragnar var ju med! Helene och jag stod för middagen, grillad entrecote med rotfruktsknyten och rödvinssmör.

Förenklat paddlingsanpassat recept kommer snart… Originalreceptet på recept.nu var lite för ”meckigt” att göra ute i oktober! 😉

På söndag morgon bjöd Ljungskär på massiv dimma. Vi tände elden på nytt och fixade till en rejäl söndagsbrunch med ägg, bacon, stekt fjällskivling, pannkakor, lönnsirap och lite annat smått och gott. Kylväskorna rensades och vi satt länge och löste I-landsproblem vid elden medan morgondimman så småningom lättade.

Vi var i kajakerna innan lunch och vi fick ännu en fantastisk dag med knallblå himmel, svag vind och varm sol. Lite slöpaddling, kollade på höstfärgerna, några geocachar och fika i solen.

Magnus och Ragnar.

Ägg, bacon, kajaker och skärgård.

Omåttligt glada Helene och Magnus när vi hittade cachen,

Fika på Hästholmen.

Ragnar - cool kille.

Magnus letar efter sockerdricka i Pippi Långstrump-trädet.

Vems är störst?

Stekt fjällskivling till frukost.

Fåren har det gott på Arpö.

Helene.

Skönare hösthelg kan man inte ha!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s