Martin Johanssons Drottningholmslimpa

Hel dinkel

Jag har upptäckt att stora Coop har ett komplett sortiment av Saltås ekologiska produkter. Till och med lilla Coop Nära hemmavid har en hel del av Saltå-produkterna. Kanonbra när man t ex vill testa Martin Johanssons recept på Drottningshomslimpan där hela dinkelkorn ingår.  Martins blogg heter Pain de Martin och innehåller massor av brödsnack.

Det är ett surdegsbröd på rågmjöl, hel dinkel och rågsikt. Inga konstigheter och det blir fantastiskt saftigt och gott. Borde vara lätt att variera receptet med t ex lite kryddor, sirap eller torkad frukt. Ska testas.

Snyggt om man strör på rågmjöl innan man bakar av bröden.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s