Sälgryta från Uummannaq

Det ultimata mandomsprovet?

Sommaren 2008 var jag på en tur på Grönland. Jag reste med Trackers som engagerat inuiten Adam Hansen för guidning och matlagning. En kväll stod sälgryta på Adams meny. Jag kan inte receptet i detalj men tror jag såg potatis och lök simma omkring i grytan tillsammans med bitar av sälkött och sälspäck. Inte min favoriträtt men jättekul att ha smakat det. Och rätt gissat – jag kommer inte att smaka det igen…

Vår svenske reseledare, Glenn Mattsing, njöt som synes desto mer.

Fjällbacka 084

Fjällbacka 083

Fjällbacka 089

Fjällbacka 393

Fjällbacka 464

IMG_0016

_MG_4817

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s