Jernehovs superspenat

Detta trevliga lilla lunchrecept har jag fått av Lena och Håkan Jernehov. Ursprungligen lär recptet komma från Lenas syster. Det passar som förrätt eller lättare lunch beroende på mängden man lagar.

Så här gör man!

Börja med en skvätt olivolja i Trangia-kökets minsta gryta. Lägg sedan i en rejäl näve färsk spenat – ta gärna mycket – spenaten minskar betydligt i omfång när den värms upp. Ovanpå spenaten lägger man sedan bitar av en bra mozzarella inlindade i någon god skinka, typ parma eller serano. Salt och peppar om du tycker det behövs.

Observera att man ska använda vattenbad vid tillagningen. Ställ därför den lilla kastrullen i den stora där du hällt i vatten. Annars risk för vidbränning. Det hela värms nu upp så att spenaten liksom smälter tillsammans med osten. Jättegott! 🙂 Kan också lagas i ugnen hemma.

Olika vad man äter till – bara att gå på upptäcksfärd i kajakskafferiet eller kylväskan, allt beroende på hur hungrig man är. Lena tipsar i alla fall om att ett viognier-vin som heter Clay Station passar väldigt bra till. Finns på systemet för knappa hundralappen och har nr 22228.

250px-Cheese_07_bg_042906

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s