Franskt lantbröd på Manitoba Cream

I förra veckan halkade jag in i en diskussion på bloggen Pain de Martin om mjölet Manitoba Cream. Intressant! Måste provas! Det har tidigare funnits i säckar på 30 kg. Nu har Finax Mjöl släppt i konsumentförpackningar om 2 kg. Man använder Jan Hedh som dragplåster. Jag hittade Manitoba Cream på City Gross Ättekulla där jag också hittade en liten receptfolder som bland annat innehöll ett trevligt recept på ett franskt lantbröd. Du hittar också receptet på Finax’ sajt.

Första brödet gick åt på nolltid – riktigt gott. Det andra åkte in i frysen tills Hanna dök upp. Hon fick det med sig och kunde sedan ge samma fina betyg.

Manitoba Cream kändes väldigt bra. Den högre proteinhalten gav riktigt fin jäsning och smaken var super. Sedan finns det ju andra aspekter att ta hänsyn till när man väljer detta mjölet. Titta på Pain de Martin-bloggen.

En varning dock – reklamfoldern innehåller ett fel. Receptet på baguetter innehåller endast poolishen, ett fel du inte lär missa. Bortgörningen finns med på receptet Finax’ sajt.

Så här snyggt blev det.

IMG_5538

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s