Bullens pilsnerkorv med Eldorado potatismos på Kapellskärs camping

Finsmakare och känsliga läsare varnas.

Sommaren 2009 åkte Marie, Magnus, Gunnel och jag till Åland. Lagom innan resan fick jag tidernas magsjuka men hann bli bra – trodde jag – dagen innan vi stack iväg. På uppresan fick jag stränga order av Marie att inte äta något annat än potatismos och kokt korv, skulle vara extra bra för magen… Huuhh. OK – bara att gilla läget.

På vägen upp blev det en sen lunch på Sibylla utanför Jönköping. Kokt korv med mos. Inget annat. Tufft men det gick ner. Man är ju man.

Efter ytterligare några timmars körning var vi framme på Kapellskärs måttligt exklusiva camping där vi övernattade innan morgonens färjetur till Mariehamn. Dags för lite kvällsmat och det var ju korv och mos som gällde…. Det fanns lite konserver i hyllorna bakom den synnerligen pratglada receptionisten. Korv igen alltså. Den här gången blev det Bullens pilsnerkorv med Eldorados potatismos… tror pulvermoset kostade närmre 60 spänn, hutlöst dyrt för något så oaptiligt. Nöden har ingen lag – eller har den det?

BullensPilsnerkorv

Slängde ner hela klabbet i mitt Trangiakök och försökt göra mos av det där tapetklisterliknande pulvret. Fram med kryddor. Hjälpte knappast. Hopplöst. Korven låg på samma rekordlåga gastronomiska nivå. 😦

För att göra en lång och plågsam historia kort – det var första gången jag åt Bullens Pilsnerkorv och jag kan garantera att det inte kommer att inträffa igen! Varning för sådan ”mat”! Nöden har faktiskt en lag!

varningstriangel_utrop

Marie piggade dock upp kvällen med att hitta nya kreativa metoder att sätta upp sitt tält. Så här bra blir det då :-).

IMG_5201

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s