Pannkaka, hjortronsylt och vispgrädde med utsikt mot Kullaberg

Pannkaka kan man göra den lite mer ambitiösa vägen, dvs ta med ägg, mjöl och mjölk ut i kajaken.

Man kan också ta en genväg som Mats Carlsson och jag gjorde på en solig och varm tur till Hallands Väderö. Vi gick i land på en superfin liten strand med utsikt mot Kullaberg. I packningen hade jag pannkaksmix som vi vispade upp med lite vatten i Trangia-köket. Givetvis hade jag med lite smör att steka i. Mats hade hittat lite vispgrädde och en burk hjortronsylt hemma i kylen.

Tja…behöver jag berätta mer? Ni fixar nog resten… 😉

Jo en sak till… När Mats hämtade sin kajak vid klubbhuset mötte han ett gäng som skulle paddla Rönneå. Det lär varit ont om vatten och mycket gegga… Ni som läser detta känner nog igen er!

Sist ett tips – det går ju alldeles utmärkt att blanda till ”riktig” smet hemma och hälla upp den på en PET-flaska. När du tar fram flaskan några timmar senare har smeten fått dra lite och har perfekt konsistens. Det lilla ”trixet” lärde jag mig av Kenneth i Karlshamn – tack för det, Kenneth!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s