Knäckebröd på surdeg

I kväll blir det test av knäckebrödsreceptet i Jan Hedhs bok ”Bröd”  – har bakat mycket genom åren men aldrig knäckebröd. Ska bli spännande. Fördegen är satt och ska först jäsa en timme. Efter en timme kändes degen dock väldigt torr och bortgörningen gjorde det knappast bättre. Jag hällde då i ett par extra dl mjölk vilket gjorde susen. Ställde jäslådan på spisen för att få lite bättre fart. Efter halvannan timme var degen så här fin.

IMG_5541

IMG_5543

Degen var nu helt perfekt och utbakningen gick som en dans. Vägde upp klumpar om 150g. Mycket Saltå rågmjöl vid kavlingen.

IMG_5548

Det blev många plåtar så gräddningen tog lite tid. Tordes inte köra på med varmluftsugnen. Slutresultat blev i alla  riktigt fint. Hittade en bit rundstav i förrådet som jag trädde upp skivorna på. Trevligt. Kul premiär och gott bröd, får se om det blir fler gånger – lite väl mycket pyssel kanske.

IMG_5555

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s