Skånskt Laputa-bröd från Jan Hedhs bok

Jan Hedhs recept på det klassiska skånska Laputabrödet är testat. Lite pyssligt att baka men väldigt roligt. Nu när jag bakat mer börjar alla de där momenten med vädring, sänka temperaturen, vatten i ugnen etc kännas självklara. Så enkelt det är att avgöra när brödet är färdigt om man använder en termometer – kanon! 🙂

Receptet finns i hans i Jans bok ”Bröd” på sidan 182.

Betyg: urgott och med en fantastisk smak. Den mörka skorpan är proppad med goda smaker! Köket doftar som ett riktigt bageri när bröden står i ugnen. Definitivt baka en gång till. Kolla in ”the beauties” nedan. Bara att följa receptet till punkt och pricka!

DSC00029

DSC00031

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s