Adventspaddling 2015

Skogarna och vägarna i Småland var fascinerande kolsvarta och ruggiga på kvällen. Lite glittrande snö hade minsann inte skadat. Som vanligt rullade vi förbi sömniga släckta metropoler som Åseda, Virserum, Målilla och Hultsfred på väg till Helenes bästis Anne i Gamleby. Där brukar vi ju övernatta i väntan på att ta de sista lilla skuttet ner till Klintemåla på fredag morgon. Det känns verkligen som november rusat förbi i raketfart och adventshelgen kommit plötsligt. Men inte blir längtan till Örö mindre för det – tvärtom! 🙂

IMG_5005

Torsdag kväll, på väg genom allra mörkaste mörka Småland.

I år är det faktiskt fjortonde året som vi paddlar tillsammans. Snacka om att tiden går…! Naturligtvis har det blivit en del traditioner under åren. En sådan är att vi samlas på Lilla Bergö. Inne i en stor skyddad bassäng ligger en rejäl platt klipphäll, perfekt för landstigning och camping. I skogsbrynet runt hällen finns gott om mjuka mossmattor som är som gjorda för tält.

Helene och jag var först på plats. Erik, Pia, Katarina och Kenneth var ute och myspaddlade ett par dagar tidigare i MrHults fina skärgård. De droppade in under fredag eftermiddag. Så även Challan, Jesper och Magnus.

P1030471

”Bah-Humbug” sa Ebenzer Scrooge i Dickens Julsaga. Man ska inte överdriva jultraditionerna, tycker Helene. 😉 Och jadå, hon hade med sig sin vanliga rödvita tomtemössa – lite jul får det allt vara! 🙂

På fredag kväll blev det extra mycket vädersnack kring kvällsbrasan. Mobilerna åkte fram titt som tätt. SMHI förutspådde kraftiga sydvästliga vindar. När Helene och jag gav oss iväg från Klintemåla kändes det dock ganska lugnt och vi gled fint iväg i den hyfsade medvinden.

IMG_5009

På väg till Lilla Bergö. Medvind och solsken! 🙂

IMG_2180

Gänget trillar in till Lilla Bergö… Magnus, Challan, Jesper, Erik, Pia, Kenneth och Katarina gled in på fredag eftermiddag. Leif och Marja övernattade i stugan i Klintemåla och kom med medvinden på lördag förmiddag.

IMG_5022

Magnus och Erik sågade och sågade… och brasan blev större och s-t-ö-r-r-e …ända tills den var JÄTTESTOR!

IMG_5019

Alla är väldigt glada för att Kenneth snöat in på flambering. Snart är det väl bara falukorv han inte eldat på. På lördag kväll bjöd han på  delikata pannkakor flamberade i Carlshamns Flaggpunsch. Jodå – det gick ner och var verkligen supergott! 🙂

IMG_7976

Goaste Elisabeth väntade på oss och hade som vanligt laddat upp med god mat och sköna sängar. Tack snälla! 🙂

IMG_7973

Obligatorisk macka på flatrökt ål. Ett måste helt enkelt.

IMG_7977

Det här fina halsbandet fick Elisabeth av Pia. Här finns en länk till Pias silversmedja.

IMG_7997

Söndag morgon…. paddla, näääeeee…inte än va?

IMG_7993

Ett försök att skrämma upp Katarina med rookie-traditionen Skriva Gästbok misslyckades kapitalt. Hon gick ”all in” med svårslagen entusiasm. Så här fint blev det!

P1030513

Paparazzi-Challan i värsta foto-tagen!

När jag vaknade på söndag morgon låg det ett meddelande från DMI i mobilen DMI Vejr 04:42, DMI Varsel om storm med vindstöd af orkanstyrke”Sånt vill man inte läsa när man är längst ute i skärgården. Man blir liksom inte jätteglad. SMHI´s prognos var lite snällare och vi fick en överraskande fin paddling från Örö tillbaka till Klintemåla. Nog hade vi väntat oss att stormen Gorm skulle gormat lite mer även i våra trakter. Väl hemma i Helsingborg kändes det väldigt skönt att vara inomhus när Gorm brakade loss på riktigt med 34 m/s i byarna.

IMG_2199

Katarina, årets rookie. Vintertältningspremiär, nattpaddlingspremiär, MrHultspremiär och Öröpremiär. Snyggt jobbat! 🙂

IMG_2195

Den här häftiga svampen kunde man inte missa.

P1030509

Öråd!

P1030548

I det här fina vädret kändes stormen Gorm väldigt långt borta.

IMG_2177

That’s all folks! 🙂

Med på årets adventspaddling var Christian, Helene, Magnus, Kenneth, Katarina, Erik, Pia, Jesper, Charlotte, Marja och Leif. Alldeles säkert dyker det upp lite bilder från årets adventstur på Kenneths och Sjöstedtarnas bloggar.

Bilder från adventspaddlingarna 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s