Adventspaddling 2012

Ålamackor, älgstek, goda ostar, bastu, glögg, pepparkakor och fisksoppa – precis som det ska vara och precis som vanligt. Och så Elisabets och Owes gästfria omtänksamhet  inte att förglömma! Årets snackis var definitivt ett smakprov på stekt skarv, eller ålakråka som den också kallas. Jag visste inte ens att man brukar äta den, men för den som gillar sjöfågel är skarv helt ok. Gick hem klockrent hos vissa, andra var lite mindre entusiastiska – men väldigt kul att prova tyckte nog alla!

IMG_4750

I år var hela gamla gänget med som startade den här traditionen för 10-11 år sedan. Kul! 🙂 Erik och Pia hängde på som vanligt, givetvis var undertecknad med och i år anslöt också Lars-Åke.  Det var vi fyra som gjorde första adventsturen och vips så var det tradition. Årets besättningen fylldes på av Jesper och Challan, Leif och Marja från Malmö,  Kenneth var naturligtvis också med, liksom 2xMagnus och så Helene förstås, som fick paddla hem för första gången. På hennes första turer har returpaddlingen stoppats av diverse Berit-stormar och annat eländigt väder.

2

Bor man i skogen dricker man Skogsglögg. Så är det.

IMG_4777

Glatt värre under tarpen! 🙂

IMG_4769

Pia Fb-ar i coolaste brallorna. Dojjorna är inte så dumma de heller! 😉

Det här med väder och vind har ju lite extra betydelse så här års. Man vill ju ha lite lagom med snö och lite lagom kallt. Och det var precis vad vi fick! Visst är SMHI snälla ibland! 🙂 En skön lördag morgon med gnistrande sol och gosigt i största allmänhet!

IMG_4779_edited-2

En lördagsmorgon som funkar.

IMG_4782

Frukostmys på Lilla Bergö.

P1010807

Leif och Marja på glid.

P1010811_edited-1

En ryslig kajakröra.

IMG_4791

Tittut bland overalltorken.

IMG_4803

Kajakparkering och 11 fastfrusna skeddor och ett VKV-roder. Att man inte lär sig… 😦

IMG_4852

Hungriga soffmysare väntar på ålamackor, älgstek och annat godis.

IMG_4846

Tipsrunda inomhus. Hur långt är ett Örö-snöre?

IMG_4861

Minusgrader på balkongen.

P1010825

Avisning av frusna skeddor.

IMG_4817

That’s all folks! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s