Hämtat Havana Club Selección de Maestros på Cuba

Vi besökte givetvis Havana Club-museet när vi var i Havana, Cuba.

Där fick jag syn på en nyhet för mig, Havana Club Selección de Maestros,  som enligt museets butik inte var avsedd för export. Given kandidat att köpa med hem alltså! Men när jag såg text om samarbete med Pernod-Ricard på flaskans förpackningen blev jag inte så lite misstänksam. Enligt butiken på museet så skulle den möjligen exporteras i framtiden, men just nu säljs den bara på Cuba…

Jo jo jo… Mycket snack! Nåja, den var grymt god och gick för svindlande 300 kr så det fick bli ett par flaskor. Väl hemma kollar jag Systemet och givetvis finns den på beställningssortiment, nr 87535 till 599 kr. Mycket snack var det ju, men grymt god är den, så visst det är väl en himla tur att den exporteras! 🙂

Seleccion Maestro är en 10-årig rom som blandats under ledning av Don Jose Navarro, master blender på Havana Club. Han har tillsammans med 5 kollegor valt ut 10-årig rom som sedan fått en finish på utvalda ekfat. Konceptet känns igen från deras Barrel Proof, och om jag förstått saken rätt kommer Selección de Maestros att ersätta Havana Club Barrel Proof.

Smaken då? Jodå, visst märks det att man plockat fram det bästa man har i lagret. Mörk i färgen, kryddig doft av kaffe, tobak, ganska torr i smaken, lite rökig med smak av ekfat och karamell. Perfekt balanserad – godis! 🙂

Riktigt snygg och stilig flaska som gör sig riktigt bra i barskåpet.

Gammal sockerrörspress.

Sockerrör, sockerrör och ännu mer sockerrör…

Hans namn nämns inte gärna – i stället säger man ”han med skägget”.

Trinidad på södra Cuba.

Vi, stranden och pelikanerna.

Det är kontrasterna som gör Cuba.

Tobaksodlare.

Helene i böljorna på Cayo Largo Sur, en pytte-ö 30 min flyg söder om Cuba.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s