Diplomático Reserva Exclusiva 12 Años

Prisvärd rom från Venezuela

Detta är en rom som jag läst en hel del om på nätet och nyfikenheten har växt hela tiden. Till slut inte mycket att tveka på – den måste ju självklart provas! Diplomáticon tillverkas i Venezuela av Destilerias Unidas och är en mörk gyllene rom av melass som destillerats i kopparpanna, sedan lagring i 12 år. Unidas är ett ambitiöst privatägt destilleri som med en hårsmån klarade sig från att bli helt uppköpta av de stora drakarna. Sånt är kul!

Doften är ganska kryddig av kanel, lite julkänsla med mycket citrus. Mjuk och fin smak med mycket frukt och vanilj. Len eftersmak av russin. Rekommenderas med en skvätt vatten som plockar fram friskhet och smak av mjölkchoklad. Gillar du lite sötare rom är Diplomáticon som gjord för dig.

Den finns nu på Systemets ordinarie sortiment med nr 356 till måttliga 435 kr. Bara att shoppa loss – svårt att hitta bättre rom till det här priset! 🙂

Gentlemannen på bilden heter Don Juancho. Han flängde runt Västindien på 1800-talet och samlade på sig en massa romkunskap. Diplomáticon är gjord till hans ära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s