Såg a la Bolmsöbengan

Lättpackat för kajaken

På årets valborgspaddling dök en ny kajakbekant upp, Bengt från Bolmsö. Raskt döptes han till Bolmsöbengan – kändes ganska så givet. Med sig hade han en gammaldags hopfällbar såg som var alldeles perfekt för att kapa veden till kvällsbrasan.

Inspirerad av Bolmsöbengan har jag nu äntligen gjort mig en likadan såg som doftar gott av linolja och tjära. En bit skinn på mellanbiten blev ett perfekt fodral för klingan när sågen är hopfälld. Klingan hittade jag på Clas Ohlson  – så klart!

Liten och behändig - klingan är 50 cm lång.

Hopfälld ryms den i ett liten fodral som inte tar någon plats alls i kajaken.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s