Råchoklad och chokladprovning

Nu har jag kört en provning för 45 personer.

Det måste finnas nån Murphy’s  lag som säger att ju fler deltagare jag har på en provning desto färre frågor. 10-15 deltagare brukar bli roligast. De flesta är väl rädda för att ställa så kallat ”dumma” frågor. Synd i så fall. Sådana frågor finns ju inte. Hur som helst – det fanns ett gäng nyfikna oblyga entusiaster i kvällens gäng – kul!

Jag redovisade lite inspanade trender på provningen. En är bland annat råchoklad som kommer från raw food-rörelsen. Det är choklad där ingen av ingredienserna är uppvärmd till mer än 42,5 grader. Tanken med detta är att bevara ursprungliga smakämnen.

Pacari’s råchoklad finns givetvis att köpa på nätet, t ex på Chokladorama.

Läs mer här!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smaken imponerade inte. Kändes ofärdig och grynig i strukturen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s