Bräcke Mölla, Grand Hotel, och boeuf bourguignon

En cykelhelg med massor av mat och en hel del motvind

Tine&Thomas har köpt hus i Lerhamn och bjöd på middag i lördags. Vi gjorde det till en cykelhelg och tog med tält och sovsäckar och trampade de fyra milen till Lerhamn och Mölle.  Förutom husinspektion blev det också en titt i Bräcke Mölla, som Tine och Thomas bor granne med.

Himla tur vi cyklade – det blev en helg med massor av god mat! Vi började med att testa en ny lunchrätt på Trangiat – rökt lax, citron och grädde – receptet finns här. Framme i Lerhamn fick vi Thomas gudomliga chokladtårta, på kvällen en jättegod höstgryta. Söndag morgon cyklade vi upp till Grand Hotel Mölle och njöt av utsikt och stor frukostbuffé. Mats och Marie lovade fika när vi passerade Viken på hemvägen. Det blev en trerätters middag – bruschetta på hemodlade tomater, boeuf bourguignon och tarte tatin med hemlagad vaniljsås. Puuhh – vilken ”fika”!

Vi rullade hem – på alla sätt!!! – även om det bitvis var lite trögt i motvinden på med 17-18 m/s i byarna. 🙂

 

En liten whisky till förmiddagsfikat ska det va!

 

 

Brooks lädersadel - vad annars?!

 

 

Bräcke Mölla - en grand old lady!

 

 

Kugghjul i möllan.

 

 

Loggning av geocache.

 

 

Möllan i skymningen.

 

 

Kvarnstenar.

 

 

Nerifrån och upp.

 

 

Bara 6 km kvar - en baggis i den här vinden.

 

En kommentar

  • Hej. Vad du är flitig med att vara ute i naturen. Johnny har varit med och renoverat Bräcke Mölla för 10-15 år sen. Han hade ju ett företag som sysslade med att göra nya vingar mm till väderkvarnar runt om i Skåne o S Halland.
    / Inger

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s