Saint James Rhum Vieux Agricole

Gott från Martinique

Helt i min smak är Saint James Rhum Vieux Agricole 12 years, en blended rom från Martinique, gjord på årgångar som minst är 12 år. Den säljs på systemets beställningssortiment för 659 kr och har nummer 86618. Den är destillerad i enkelpanna och kommer från producenten Plantation Saint James som ägs av La Martiniquiase, ett franskt företag med en fullständigt bedrövlig hemsida…

Deras rom är tack och lov betydligt bättre. Den doftar mjuk vanilj, aningen lakrits och tobak och man känner direkt den långa lagringen på ekfat. Smaken har ganska liten sötma, lätt kryddighet, en hel del kola och mycket ekfat. Sånt gillar jag. 🙂

Mitt betyg: 4. Gott – riktigt gott! En rom som lätt seglar upp på favoritlistan. Mycket ekfat, sansad sötma, en massa goa dofter och smaker som man kan njuta länge av. Prova gärna med en skvätt vatten. Choklad och cigarr till är aldrig fel!

Trevlig förpackning - men varför i hel friden svart flaska? Jag vill se min vackra rom!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s