Michel Cluizel Mangaro på Örö

En trogen favorit så här års

Det blev en mjölkchoklad från Michel Cluizel som fick följa med på adventsturen till Örö. Det kompletta namnet på chokladen är Michel Cluizel 1:e Cru de Plantation Mangaro Lait. Puuh. Ska det va så ska det!

Så här års när det är lite kallare funkar det ju fint med mjölkchoklad i kajaken. För det är just en mjölkchoklad detta handlar om. Mangaro’n är gjord helt och hållet på Trinitario-bönor som kommer från Madagaskar och den har en kakaohalt på  50%. Man kallar den Premier Cru eftersom alla bönorna kommer från samma plantage, en term som man känner igen från vin-världen.

En del av de pengar du betalar för Michel Cluizel går tillbaka till plantagen och byn där kakaobönerna odlas. En tanke jag gillar.

Betyg: Eftersom detta är en av mina favoriter så blir givetvis betyget högt. Mycket smak av malt, men också fudge och gräddkola. Nötig och syrlig. Söt som en mjölkchoklad ska vara, men absolut inte för mycket. En eftersmak som bara hänger i och inte ger sig första taget. Sånt gillar jag! Passande dryck är givetvis mörk rom.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s