Matig macka från Måseskär

I april sålde jag min ena kajak, en North Shore Buccaneer. Det var hårt att skiljas från den men blev ju så mycket lättare när det var min goda vän Karin i Malmö som köpte den. Den har verkligen kommit i goda händer. Jag lovade Karin en invigningstur och vi passade på när aprilsolen sken som varmast.

Efter lite kvällsshopping hos Tomas på Orust Kajak paddlade vi ut och satte upp tälten på norra änden av Vallerön. Under kvällskaffet syntes ljus från östra grannön och det skulle visa sig vara Svante Lysen med kompis som paddlat ut i mörkret. Svante dök upp på morgen och vi vara rörande eniga om att det var en riktig kanondag.

Ett besök på Kärringön var ju givet och framför allt i fiskaffären. Men, men… tur med vädret hade vi, men inte med fiskaffären. Den var stängd. Konsumbutiken fick rädda oss. Det enda som fanns i fiskväg var konserver, så det fick bli ett par burkar matjesill.

Det blev följande enkla men väldigt goda lunchmacka som vi åt vid den lilla hamnen på Måseskär.

  • rågbröd
  • kall kokt potatis
  • matjesill
  • gräddfil
  • gräslök

Bred smör på rågbrödet, täck med skivad potatis, bitar av matjesill och ringla gräddfil över. Strö över hackad gräslök. Inga konstigheter alltså. En kall öl till detta, sen är det inte svårt att njuta i vårsolen! 🙂

Efter lunchen tog vi en promenad upp till fyren och stugorna där vi hade turen att träffa en gentlemen som jobbade med underhållet av fyren. Det blev en riktigt trevlig pratstund och vi fick veta en hel del om fyrens historia. Kul!

En riktigt go morgon.

Karin trivs.

Utsikt mot Kärringön.

Hit men inte längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s