Salt choklad med lakrits

Chokladhistoria

Var nere i Malmö på möte och passade på att hälsa på Patrik med kollegor på Ahlgrens Konfektyrer. Är man i Malmö känns det nästan som ett måste att köpa något gott från Malmö Chokladfabrik. Det är ju fantastiskt att det numera tillverkas choklad i gamla Mazettis lokaler!

Det blev deras salta choklad med lakritssmak från 1888-serien. Sältan och lakritsen kändes direkt men försvann dessvärre ganska snabbt. Lakrits och choklad är en grymt god kombination. Jag hade gärna sett att lakritstonerna hängt kvar lite längre i eftersmaken som känns lite tunn och klingar av väl fort. Mörkt rödbrun i färgen med baksidan täckt av saltkristaller. Eftersmak kändes som en ganska hyfsad mix av trinitario och forrastero. Inga uppgifter om blandningen – har mailat och kollat.

Har nu fått svar från Malmö Chokladfabrik och det var inget fel på min gissning! Den innehåller 50% trinitario och 50% forrastero. 🙂 Fick dessutom veta att Chokladfabriken ökat lakritshalten med 25% från och med novembers produktion. Om sista datum på kartongen är oktober 2010 eller tidigare, så innehåller kakan en lägre halt av lakrits. Novemberversionen är alltså säkerligen bättre. Bara att kolla din favorithandel…

Betyg: inget wow och blixt och dunder men en udda choklad som är klart kul att prova! Efter svaret från Chokladfabriken ska jag leta efter den senaste produktionen och jämföra. Då kanske det kommer ett stort WOW! 🙂

År 1888 grundades Mazetti-fabriken.

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s