Fem minuter

Inga gastronomiska äventyr

När man ska fixa något snabbt till middag, är ordentligt hungrig, men inte särskilt sugen på att ge sig ut på avancerade gastronomiska äventyr är något på tema korvgryta precis perfekt. Här blir det brynt chorizo med sallad och cous-cous. Det går fort och – snudd på en 5-minutare. Inte dumt va? 🙂 Receptet kan varieras nästan i oändlighet men här får du en variant att börja med. I kokboken ”På en låga” av Karin Sundqvist hittar du en fler tips.

Du behöver

  • chorizo eller annan kryddad korv
  • lök, tomat, gurka, paprika.  soltorkade tomater, svamp, annanas, majs – blanda efter smak
  • cous-cous (även ris eller linser)
  • olivolja, balsamvinäger, salt och peppar

Koka först upp vattnet. Häll i cous-cous medan du bryner korven i bitar. Skär upp grönsakerna och blanda till en sallad. Blanda lite dressing på olja och vinäger. Smaka av och häll över salladen.  Häll upp rödvinet och hugg in.  Vinet på bilden heter Cigarra och finns på Systemet för 67 kr, nr 2565 . Klart prisvärt och trevligt namn! 🙂

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s