Adventspaddling 2014

Äntligen dags igen! Som man längtat! 🙂 Adventspaddlingen har blivit senhöstens survival kit och den livboj man behöver för att ta sig genom det grymt sega grårusket i november.

För oss brukar adventspaddlingen börja på torsdagen med en kvällslång biltur till ostkusten och Anne i Gamleby. Bilturen går alltid längs mörka och ruggiga vägar i de småländska skogarna. Fönsterna i husen vi passerar är svarta och blanka. Sen kommer helgen med härlig paddling, tältning och en fantastisk myshelg på Örö i Misterhults fina skärgård. På hemvägen har de där blanka, mörka fönstren förvandlats och det glittrar, lyser och glimmar i vartenda fönster av adventsljus och adventsstjärnor. Snacka om magisk julstämning! 🙂

Som vanligt samling på Lilla Bergö. När jag och Helene kom fram strax efter fredag lunch hade Kenneth och Erik&Pia varit flitiga och sågat upp världens största vedhög för eftermiddagens och kvällens brasmys. Sånt blir man glad för!

2

Erik pysslar om elden.

7

Tomten gillar paddling!

4

Charlotte och Jesper tog hem flest fika-poäng. De trollade fram världens största muffins, en italiensk julkaka.

5

Nyvirkat på Sjöstedtarna! 😉

8

Snillen spekulerar.

1

Jesper och Challan lånade vårt gröna Staika. Inte ofta båda Staikorna är samtidigt ute på vift! 

På lördag förmiddag var gänget samlade för paddling ut till Örö. Där väntade Elisabeth och Owe med obligatorisk fisksoppa. Det kändes gott att få byta några ord med Owe och se honom vid köksbordet i farfarshuset igen. Efter diverse promenader, eftermiddagslurar och bastubad med dopp, blev det middagsdags, en riktigt god rådjursstek, med brysselkål och hemmagjord vinbärsgelé. Massor av goa skratt och även en och annan reflekterande diskussion – båda lika nyttiga!

9

 Mats gillar Örö – inget snack om den saken! Går man upp kl 04.30 är det gott att komma fram.

10

Man kan slappa i en skön säng…

11

…eller läsa en bok om Tjust Skärgård. 🙂

14

Ostbricka efter rådjurssteken är inte heller så dumt.

Till traditionen hör ju att vi ska göra ett litet dagsverke på söndagen. Det behövs verkligen för att jobba undan den goda middagen vi fått kvällen innan.

19

Kenneth baklängespaddlar. 

17

Många är bäst. 

18

Den gröna traktorn gjorde sitt jobb.

20

Gänget.

21

Solglitter på hemvägen.

22

That’s all folks! 🙂

Vi som hade turen att göra turen var Charlotte och Jesper, Kenneth, Erik och Pia, Mats, Leif och Marja, Gunnel, och så förstås Helene och Christian. 🙂

Här finns bilder från 2013, 2012, 2010 och 2009.

Har finns några fler bilder från Erik&Pia.  Snart kommer säkert ännu fler från Kenneth.

2 kommentarer

Lämna en kommentar