Vinga-span

Följer man Hälleflundregatan i Fiskebäck så långt det går hamnar man till slut vid en perfekt iläggsplats. Strax innan vägen slutar passerar man hamnplanen som så här års fylls på med båtar som tas upp för vinterförvaring. Bra parkering längs strandkanten.

Packningsstöket avklarat – nu börjar det liksom på riktigt. En liten fika på vägen ut är aldrig fel. Inte för att vi var särskilt hungriga, utan mer för att njuta och mysa i det fina höstvädret.

IMG_2100

Kanelbullefika.

IMG_2103

Solsken och medvind!

IMG_4690

Så småningom passerade vi sundet mellan Brännö och Galterö och smög under den fina lilla bron. Bron invigdes i maj 2011 och heter ”Türks bro”, efter initiativtagaren till projektet, Thomas Türk, som själv vuxit upp på Brännö. Efter bron öppnar sig hela inloppet till Göteborg och det dröjer inte länge förrän man blir varse hur otroligt stora containerfartygen och färjorna är när de glider förbi i farleden.

IMG_4717

Galterö kändes först lite avvisande med alla gamla militärskyltar, hemlighetsfulla förrådsbyggnader och bunkrar. Ön har ju en gång i tiden varit stängd för allmänheten och kan fortfarande användas för militära övningar då och då. För det mesta är det dock fritt fram. Vi hittade i alla fall en fin liten vik nästan ända ute vid Galteröhuvud.

IMG_4719Trots spåren av militärerna samlade dock Galterö poäng, sakta men säkert. Bra tältplats, lite lä från klippan bakom oss. Lördag morgon startade med en fantastisk soluppgång. Perfekt strand för morgondoppet och god frukost med span på alla stora fartyg som passerade. Lotsbåten var flitig, massor av action i farleden hela tiden!

IMG_2113

Stort och smått i farleden.

IMG_2108

Soluppgång på Galterö.

IMG_4716

Morgondopp är fint! 🙂

IMG_4726

Vinga i horisonten. Efter Galterö gjorde vi ett litet skutt ner till fina Rävholmen.  

IMG_4728

Hur många får kan ni se?

P1030459

Fåren var en entusiastisk välkomstkommitté, nästan tama och väldigt fotointresserade! 

IMG_4736

Kommaframmare på Rävholmen.

 

IMG_2136

Rävholmen levererar.

IMG_4745

Geaocaching på Rävholmen – och jovisst hittade vi den! 

IMG_2143

That’s all folks! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s