Warm Showers

Tidigt i våras surfade jag runt på några cykelsajter och hittade då en länk till Warm Showers. Det är ett nätverk som är specialgjort för långfärdscyklister. Jag menar långfärd på riktigt, alltså cyklister som är ute på tur under många månader och till och med flera år.

På warmshowers.org kan man registrera sig som värd och cyklist. När värden sedan får besök av en långfärdscyklist bjussar man på säng, varm dusch, tältplats i trädgården eller vad man har möjlighet till. Vi registrerade oss och väntade med spänning på att någon cyklist skulle höra av sig…. Jodå – det dröjde inte länge förrän Eleonore från Australien hörde av sig! 🙂

För att göra en innehållsrik och lång historia kort så har vi haft en massa trevliga gäster, knutit spännande kontakter och hört fantastiska historier. Givetvis har vi fått gott om inspiration och är hur sugna som helst på en riktig långtur. Planer smids…

Här är några av de fantastiska och inspirerande gäster vi haft under våren och sommaren.

1

Eleanore från Plymouth i södra England. En gla och go australiensiska som flög till Oslo från England och cyklade genom Sverige, Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike och tillbaka till England. Första gästen, dök upp i slutet på april.

2

Matt och Taylor från Boulder resp Los Angeles: Två coola killar som flög från USA till Köpenhamn och cyklade en sväng i Norge och sedan Oslofärjan tillbaka till Köpenhamn.

3

Eugene från Kina, Malaysia och Boulder Colorado. Shoppade cykel i Köpenhamn och satte av längs svenska västkusten. Han tackade för middagen genom att spela tjusigt på sin mbira, ett afrikanskt instrument han köpt på en tur i Zimbabwe. Så här fint lät det.

4

Ivan från Vichy i Frankrike. Var upp i Nordkap och vände. På väg söderut stannande han ett par dagar i Stockholm och som den fransman han är blev han blixtförälskad i en vacker svenska som tyvärr inte hade möjlighet att cykla med honom till Frankrike. Tufft med olycklig kärlek!

5

Lucky Alfie från Valencia i Spanien. Supertrevlig kille som tog en nätt liten sväng runt Östersjön på väg till en clownfestival i Citta del Sorriso i Italien. Alfie försörjer sig som clown och piggar upp sjuka barn. Titta på den här härliga och vackra filmen där Alfie har en av rollerna.

6

Bahram från staden Bandar-e Anzali i norra Iran alldeles vid Kaspiska havet. Bahram tog flyget med cykeln till Stockholm, hälsade på syrran i Linköping. Sedan zick-zackade han genom Europa i ett rasande tempo med ”lagom” dagsetapper på 15-20 mil – puuhh. Givetvis är vi inbjudna att hälsa på honom och hans familj Iran! 🙂

7

Kim Sungwon från Sydkorea. Helskön kille som försörjer sig som kaffesmakare och barrista. Kom närmast från något års cykling i Sydamerika. Flög sedan upp till Helsingfors och är nu på väg genom Europa. Har varit ute och cyklat i 5 år! Garanterat största packningen vi sett! Kör på sin fjärde cykel.

8

Morgan och Garrett från Indiana resp Vermont USA, två miljökämpar på väg till FNs stora miljökonferens i Paris senare i höst. På cykel från Vermont till Halifax, flyg till Island och sedan båt till Norge. På sin cykelväg stannar de och håller föredrag i skolor, besöker miljöorganisationer, träffar journalister.

2 kommentarer

  • Gunnar Gustafsson

    Spännande, ganska många gäster på så kort tid.
    Jag antar att ni kan neka om det inte passar eller blir för intensivt.

    Gilla

  • Jadå – spännande och kul sätt att knyta kontakter. Vi har fått många förfrågningar och tackat nej till en hel del. Vi bor ju i Helsingborg och många cyklister passerar genom stan och reser då med färjorna. Det är ju inte tillåtet att cykla på bron mellan Köpenhamn och Malmö. Detta är ju något man gör när man har tid och lust.Passar det inte så ”stänger man av” värdskapet på warmshowers.org.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s