Glad Påsk i Fjällbacka

Inför den här påsken hade vi ganska så mycket tankar åt Koster-hållet till. Jag har haft de öarna på önskelistan länge och Helene är minst lika sugen, men det har liksom inte blivit av. Nu kändes påsken helrätt för en sväng till Koster, men vädret kändes inte lika hundra. Sååå… tjaa…nu blev det inte Koster den här gången heller – i stället en kanonhelg i Fjällbacka.

Egentligen är vi faktiskt ganska så glada att vi inte paddlade ut till Koster. Under vår Fjällbackatur träffade vi nämligen ett par seglare som berättade att förra påsken hade man haft 430 (!) betalande båtar där ute. Givetvis massor med norskt båtfolk som passar på att sjösätta inför påsken och ta premiärturen till norra Bohuslän. Seglarna vi träffade flydde Koster på långfredagen. Anstormningen av båtar blev lite mycket…

Alltså – i stället för att kriga med en massa båtar på Koster blev det fyra sköna dagar med strålande sol i den fina skärgården utanför Fjällbacka. Känns helt OK! P1030174

Kurs mot Valöns södra spets.

IMG_7691

Vi testade Vedholmen för första gången. Trevlig ö, fantastisk strand att landa på, men dessvärre inte så många tältplatser i närheten av stranden. Staikat rymdes i alla fall fint på klippan. 🙂

IMG_7678

Upptäcksfärd på Vedholmen.

P1030192På håll såg den här viken riktigt fin ut.  När vi kom närmre stranden syntes allt mer skräp, plast och annat bråte. Nu var vi så vrålhungriga att det trots skräpet fick bli ett supersnabbt  fikastopp här. Viken finns på södra Jakobsö. IMG_1601 Span.

IMG_7725

Dannemarksdojjorna.

IMG_7711 Fler dojjor! IMG_1606 Foppafynd. IMG_7707 Utsikt från Dannemark. IMG_7750 Ingen påsk utan eld. Bohuslänningar vet hur man firar påsk! IMG_1631 Lyxmorgon vid Dannemark. P1030194 Den här 40 cm långa krabaten halade jag upp ur ett hål i sanden. P1030201 Helrätt shopping-oufit. Stopp i Hamburgsund för vatten och fika. IMG_4042 Fint med en go påskcigarr efter jysst lunch på sill och potatis med tillbehör. IMG_1637

Sista natten låg vi på Lökholmen, en gammal favvis. Som vanligt tog vi en plastplockarsväng och hittade en kvarglömd (?) plastsäck med finfin björkved. Kvällsbrasan var räddad! OBS!!! Kolla in det låga vattenståndet. Oftast snuddar vågorna gräskanten. Ca 50-60 cm under det normala!

IMG_7732 That’s all folks! 🙂

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s