Paddling i Karlskrona

Häromveckan blev det ju alldeles fantastiskt bra väder och Helene och jag hade båda preecis startat vår första semestervecka. Snacka om tajming. Kändes riktigt fint. Nu är vi väl totalt fantasilösa och har svårt att komma på något nytt så – eeehh tja – vi tar och paddlar en sväng i det fina vädret! 🙂

Den lilla skärgården alldeles precis utanför Karlskrona har vi inte utforskat tidigare. Ännu mindre har vi paddlat inne i själva Karlskrona. Målet var klart. Vi körde över bron till Hasslö och testade en ny fin iläggsplats som vi spanande in för något år sedan. Paddlade söderut till Klinten där Ola väntade på oss. Efter en trevlig kväll och skönt lång söndagsfrukost drog Ola iväg hemåt och vi fortsatte österut med riktning Flakskär.

Jag och Helene mellanlandade på Kastellet, lunchade på deras sanslösa räkmacka som de med all rätt kallar ”räkberg”. Vi tittade till den lilla butiken i gulliga Drottningskär på Aspö. En sväng förbi Kungsholmen där kadetterna hade seglingslektion. Den sköna värmen gjorde att vi tog det väldans lugnt och nöjde oss med att övernatta på Tjurkös sydspets på en klippa med fantastisk utsikt över Östersjön. Inget Flakskär den här gången.

På måndagen gjorde vi en rejäl sväng österut i bassängen utanför Karlskrona. Tog oss i perfekt medsjö in till Stumholmen för lite snirkling genom stan. Vid fiskaffären på Saltö klättrade Helene i land och fixade lite kvällsmat. Sedan söderut igen mot Aspö för att landa på Långaskär där vi övernattade. Tuff värme och dånande sol. En blöt kepa svalkade fint. Perfekt med kvällsdopp!

Riktigt trevlig tur och väldigt kul med stadspaddling genom vackra Karlskrona. Tältet uppe på tre ”nya” öar: Klinten, Långaskär och Tjurkö.

IMG_1208

Nyvaken Ola. Jag vill ha frukost. Typ nu!

IMG_1221

Ola sticker iväg hemåt. Bilen väntar snällt i Kuggeboda.

IMG_1236

Helene kockar. Himla bra med skärbrädor som väntar på stranden!

IMG_7228

Småttingarna är trötta i benen och får lift.

P1020737

Helene chillar på blankvatten.

IMG_7222

Utsikt mot Aspö Lotshus från Kastellet.

IMG_7217

Rejält bygge. Inget snack om den saken.

IMG_7211

Kan ni höra klampet av soldaternas kängor?

IMG_7201

Coldinuordens kors finns på många öar kring Karlskrona.

IMG_7225

Tur man paddlar. ICA-butiken i Drottningskär.

P1020757

Kungsholmen nästa.

IMG_3110

Stumholmen och lite stadspaddling i Karlskrona.

P1020784

Idylliska kvarter på Ekholmen.

IMG_1252

That’s all folks! Soluppgång från Långaskär.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s