Gamla godingar från Sahara

Jag vet inte vad det beror på, men jag tror inte jag varit med på en paddling när det inte snackats brännare och kök. Så även på denna tur. Helene, jag och Lars Johansson tittade till sälarna på Hallands Väderö i lördags. Definitivt rekord – minst 100.

Till saken  – vi hade ett nytt bensinkök med oss och det var nog det som ledde oss in på kökssnacket den här gången. Lars berättade om sina gamla Himalaya-kök. På söndagkvällen damp följande trevliga mail med tillhörande bilder ner i inkorgen:

Halloj Christian!

Kunde inte låta bli att nostalgitrippa lite och ta fram mitt gamla exp kök som var med mig i ”vildmarken i många år”. Där är också bild på den nyare brännaren med många hål som kan köras med T-sprit och bensin om munstycket byts men det ger inte några större fördelar egentligen. Som en kul parentes har detta kök, utlånat till en kompis, rest i Sahara 5 veckor och kördes då enbart på diesel men tala inte om hur det såg ut efter det, tog en stund med Svinto!! 
För egen del föredrar jag fotogen framför gas när det är långt till civilisation och speciellt om det är kallt, fotogen har högt energi innehåll och fryser/gelar inte om det är över typ -45C, är inte lättantändligt osv, har varit med om en gasflaska där ventilen frös i öppet läge och tömdes helt vilket resulterade i tidigare hemresa en vinter i alperna. Har aldrig varit med om att detta kök inte fungerat.
Söker man på Optimus 111 eller Himalaya som du sa så hittar man hur mycket som helst i olika varianter, populärt kök mao. Annars kör jag med gas numera, praktiskt, rent och inte minst… tyst 🙂
Tack för turen igår/ Lasse
.
Fem veckor i Sahara sätter sina spår…
.
Alperna också…
.
Tekniken har gått framåt, eller…?
.
Vilken patina. Tänk på vad de varit med om! 🙂
.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s