In i dimman

Det var snyggt soldis när Helene och jag paddlade ut från Gissleviks camping vid Torhamn i fredags. Vi plockade en lärorik geocache vid gamla varvet på Hästholmen (jag har alltid trott att kölsvinet var utrymmet under durken…). Sen iväg till Vieskär där Kenneth och Kerstin dök upp i sin gula tvåa.

Gott käk och mycket snack under tarpen och så en skön natt  i sovsäcken. Lördag morgon bjöd på kompakt grå gröt – tjock dimma. Det blåste hyfsat – en märklig kombination av vind och tjocka som inte riktigt stämde. Efter långfrukost, långfika och långlunch började man ana solen och vi stack iväg till Stenshamn genom en blandning av dimma som fortfarande var ganska tät och läckert solljus.

På lördagskvällen lånade vi hamnens bastu – vilken höjdare! – lite mer gott käk och vi mådde alldeles perfekt. Hemvägen gick utomskärs förbi Ungskär, där vi oväntat hamnade  i en massa gammal sjö med oberäkneliga bränningar på halvannan meter. Det blev några rejäla sidsurfar bland klipporna – lite väl spännande ibland men allt gick bra.

På Långören hittade Kenneth några fiskare med alldeles för många gäddor, ett problem som han löste direkt. Två Staropramen var allt som behövdes.

Go helg med lite oväntat innehåll med allt från paddling i dimma till bastu och sidsurf i bränningar! 🙂 Kenneths bilder från helgen finns här.

Inget blogginlägg utan solnedgång, eller hur?

Gråare än så här blir det inte.

…. jodå – det blev det visst.

Helene på väg in i Stenshamn.

Pipa och fika.

I lä bakom fiskarstugorna. Prydliga Stenshamn var vinteröde och nästan tomt.

Kenneth rådde inte på gammelgäddan den här gången.

Första gången vi hittade en Travel Bug i en geocache. Nu ska den resa vidare!

Soluppgång söndag morgon.

Stenshamnarna kör miljövänligt.

Söndagspaddling.

Mot Ungskär.

Lunch i solen på Långören.

Kenneth – storfiskaren! 😉

Nöjd!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s