Väster om Väderöarna

I helgen var det dags för Helsingborgskanotisternas septembertur i Fjällbacka Skärgård. Jag brukar hålla i trådarna och turen är alltid populär, men det här året slog alla rekord. Efter diverse avhopp och ”påhopp” och avhopp igen var vi till slut ett rekordgäng på 15 paddlare.

Incheckning på Stor-Svinningen  torsdag kväll.  Efter en kylig natt – det lär varit is i Fjällbacka by – strålade solen fredag morgon. Med en vind på 2-3 m/s var det klart Väderö-läge. Efter lugn paddling över, tumlarspan, topptur, lite geocaching och fika/öl på värdshuset kände vi oss väldigt nöjda. Vi var några paddelsugna som fortsatte västerut och kikade på Väderöbod där det finns en fyr med en intressant historia. Läs här. Idag ägs den av Föreningen Väderöbod som köpte den av Sjöfartsverket för 1 kr! Inte lätt att gå i land så vi nöjde oss med ett varv runt. Sedan en skön fin tur över stilla vatten i kvällssol bort till St Måkholmen. En klart häftig dag! 🙂

Lördagen delade gänget upp sig. Glassätarna och prylshopparna drog in till hamnen i Grebbestad. Lena tog täten för svamplockarna och krigade med riset på Otterön. Långpaddlarna (dvs Thomas) tog en nätt ”liten sväng” runt Hamburgö. Det slappa bara-vara-gänget (dvs Helene och jag) var kvar på Måkholmen för en 5-timmarsfika men lyckades ta oss samman och paddlade en runda där vi fixade vårt bidrag till kvällsbrasan.

Söndag morgon var perfekt åka-hem-väder, dvs mulet, kraftig ostlig vind, småregnigt och på det hela taget ganska så ruggigt. Efter lite frukost i hyfsat lä kändes det helt OK att dra in till Fjällbacka.

Med på turen var Helene, Christian, Leif, Eva, Gunnel, Kristina, Tommy, Thomas, Katrin, Lars, Peter, Lena, Magnus, Åke och Mikael.

Kvällspaddling till Gluppöbassängen.

Kan man hitta bättre förpackning till hembakad rulltårta?

Hästsnack.

Gänget på väg.

Många kajaker. Många termosar. Gott ute.

Lars vill vara ifred när han lunchar.  Så är det.

Turens höjdpunkt.

Gunnel gillar Väderöns öl.

Grundet utanför Väderöns hamn är populärt.

Fika efter toppturen.

Väderöns hamn.

Utsikt mot Väderöbod.

Lars, Gunnel, Tommy, Magnus, Christian, Thomas och Mikael varvade Väderöbod, alla medurs.

Fyren på Väderöbod. Coolt läge.

Nya snygga Staikat är ordentligt invigt. Gott!

Svampplockarna skötte sig. Katrin fick rensa.

Thomas underhåller vid frukosten.

Lördagsmys under tarpen.

Lärdom: Det är skillnad på tält och tält – i alla fall när det blåser.

5 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s