Macanudo Maduro Hyde Park Robusto

Smak av kaffe och choklad

Macanudo Maduro Hyde Park Robusto är en cigarr jag haft med mig på mången paddling. Verkar tuff och maffig med oljigt svartbrunt maduroblad, men skenet bedrar. Det är en rund fyllig robusto med supergod smak av kaffe och choklad. Lite trädoft och kryddighet, men inte alls så stark och rå som den ser ut att vara.

Producerad i Dominikanska Republiken med inlaga av lokala blad samt blad från Mexico. Omblad av Piloto Cubano med täckblad Connecticut Shadeleaf.

Macanudo är ett klassiskt cigarrmärke som grundades redan år 1868 på Jamaica. Idag ligger tillverkningen i Dominikanska Republiken där man även odlar den mesta delen av sin tobak. Det som skiljer Macanudo från många andra cigarrer är att täckbladen alltid jäses i dubbla omgångar. Mellan de två jäsningarna skeppas alla täckblad från Dominikanska Republiken till Connecticut i USA för vintervila och sedan tillbaka igen. På detta sätt får cigarrerna sin karaktäristiska Macanudo-smak.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s