The Griffin’s Robusto

De som paddlat med mig vet att jag gillar att njuta av en bra cigarr efter maten när väder och vind så tillåter. Jag vill ha bra utsikt och lä och givetvis en god rom eller whisky till. Sedan är det bara att försjunka i filosofiska tankar och lösa I-landsproblem på löpande band tillsammans med paddelkompisarna.

The Griffin´s Robusto i Classic-sortimentet är en klar favvis när man sitter med ryggen mot en klippa och tittar ut över horisonten. Ska jag paddla köper jag dem helst i tub. Då är de både skyddade och, enligt tillverkaren, ska de hålla rätt fuktighet upp till tre månader.

De är eleganta milda till medium cigarrer från Dominikanska Republiken. The Griffin´s tillhör idag ett av de märken som är kopplade till Davidoff. De tillverkas med dominikansk long-filler och omblad och har ett Connecticut shade täckblad. Toner av kaffe och kakao – milda men ändå massor av smak. Kvaliteten är kanonfin, rullningen – som sig bör – alltid perfekt.

De finns att t ex i tobaksaffären vid Gustav Adolfs Torg i Malmö. Min kajakkompis Marie brukar vara bussig att ta vägen förbi efter  jobbet om jag ber snällt. ;-). De finns också på postorder hos t ex Cigarr Center. Deras websida är inte världens bästa men sortiment och service desto bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s